ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ξεκίνησε σπουδές μελετώντας πιάνο και θεωρητικά με τη Μαρκέλλα Τσούβα στο Ωδείο Τρικάλων “Α. Κασιώλα”. Το 2003 ξεκινάει να παίζει κοντραμπάσο, μαθητεύοντας δίπλα στον Χαράλαμπο Χειμαριό.

Τα τελευταία χρόνια και ως κοντραμπασίστας είναι μέλος σχημάτων που δημιουργούν ορμώμενα από λαϊκές αλλά και λόγιες μουσικές παραδόσεις. Έχει ηχογραφήσει τους  “Modal4” (o ομώνυμος δίσκος υπό έκδοση), τους “Nέδα” – Neda (2012), Τhe Neda’s song (2014) και τους “Caja Secreta” (Primero, 2013). Στο παρελθόν έχει παίξει με διάφορα σχήματα οθωμανικής, κλασικής, βαλκανικής και παραδοσιακής μουσικής. Από το 2010, συμπράττει με τον Ross Daly και το μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”, στο πλαίσιο του οποίου παίζει με μουσικούς όπως οι Zohar Fresco, Κέλυ Θωμά, Χάρης Λαμπράκης, Efren Lopez, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Pedram Khavar Zamini, Imamyar και Rufat Hasanov. Έχει συμπράξει επίσης σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με τους Erkan Ogur, Derya Turkan, Σωκράτη Σινόπουλο, Γιώργη Μανωλάκη, Serkan Halili, Eleonore Billy κ.α. Tο καλοκαίρι του 2015, μαζί με την κιθαρίστρια Θεοδώρα Αθανασίου, δημιουργούν το “Garcil duo”.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008) καθώς και πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (Φυγή 2004) και πιάνου (2005). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανωτέρων θεωρητικών, πιάνου, οθωμανικής μουσικής, κρουστών, αυτοσχεδιασμού, σύνθεσης και ενορχήστρωσης τροπικής μουσικής κ.α.

Από το 2004 διδάσκει θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής στο ωδείο “A. Κασιώλα” όπως και σε ωδεία της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το έτος 2014-2015 δίδαξε κοντραμπάσο και θεωρητικά στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.