ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΥΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, σπούδασε πιάνο με τη Σοφία Ζουμή και τύμπανα με τον αδερφό του, Θάνο.Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Γιορκ της Αγγλίας (στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών).Επίσης κατέχει δίπλωμα κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.΄Εκανε τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη.

Ως μέλος διαφόρων μουσικών συνόλων (Magnanimus Trio, Yeden, Prefabricated Quartet, Modal 4) έχει ηχογραφήσει επτά CD’s ενώ συμμετέχει σαν προσκεκλημένος μουσικός σε ηχογραφήσεις (Μάνος Μυλωνάκης, Χρύσανθος Χριστοδούλου, Τατιάνα Ζωγράφου, Ειρήνη Σίνου) και συναυλίες. Ως μέλος των Prefabricated Quartet αλλά και μόνος έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο.

Διδάσκει μουσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ έχει διδάξει ‘αυτοσχεδιασμό στα κρουστά’ και ‘μουσική στον κινηματογράφο’ στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: ‘η μετωνυμία και η μεταφορά στη μουσική για τον κινηματογράφο’, με επιβλέποντα τον Πέτρο Βούβαρη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.