ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Παίζει και μελετά μουσική από μικρή ηλικία: Νέι με τους Omer Erdogdular και Μάρκο Σκούλιο, καβάλ με τον Nedyalko Nedyalkov, φλάουτο με ράμφος και μουσική μπαρόκ με τους Κωστή Παπάζογλου και Berrnard Bohm, πιάνο με τους Ελένη Σαμακοβλή, Ελλάδα Γκουσεϊνοβα, Jean-Christophe Charron θεωρία μουσικής με τους Νίκο Σολωμονίδη και Βασίλη Κίτσο, μπανσούρι και μουσική της Βόρειας Ινδίας με τους Shiam Sunders και Nicolas Magriel κ.ά.

Έχει πτυχίο μουσικολογίας/μουσικής παιδαγωγικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μάστερ εθνομουσικολογίας από την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS). Ενδιαφέρεται για μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών, από σύγχρονη και ηλεκτρακουστική μουσική, μεσαιωνική, μπαρόκ, κλασική, μουσική για χοροθέατρο και κινηματογράφο, τροπική jazz, καθώς και Ελληνική παραδοσιακή μουσική, Οθωμανική κλασική, μουσική της Βουλγαρίας, Μέσης ανατολής κλπ.

Οι ασχολίες του με την μουσική περιλαμβάνουν την σύνθεση, ερμηνεία και διδασκαλία των μουσικών που μελετάει. Από το 2008 είναι συν-ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας “Nomeolvides-Co” που δραστηριοποιείται στην δημιουργία παραστάσεων και οργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ “Espacio” στο Κόδρα/Θεσσαλονίκη και από το 2010 έχει δημιουργήσει 5 άλμπουμ με πρωτότυπες συνθέσεις με τα σχήματα, Yeden, Neda, Magnanimus Trio.

Συνεργάζεται με πολυάριθμους μουσικούς και σχήματα τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό: L’ Ham de foc, Ross Daly, Zohar Fresco, Murat Aydemir, Ensemble Calixtinus, Aman Aman, Daud Khan, Κέλυ Θωμά, Efren Lopez, Κυριάκος Ταπάκης, Ηλιάς Ανδρεουλάκης.

Έχει διδάξει Νέι, Καβάλ και σύνολα παραδοσιακής μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα.